Massages

Massage bevordert ontspanning, er komt een hormoon vrij (oxytocine) die ervoor zorgt dat je je fijn voelt. Bij een stevige massage wordt de doorbloeding gestimuleerd en dat zorgt voor afvoer van opgehoopte afvalstoffen en zuurstof kan weer in de spiervezels stromen. Dit alles zorgt voor ontspanning van die spiervezels en knopen (of triggerpoints) lossen op. Daarmee verdwijnt of vermindert ook de pijn of stijfheid uit je spieren.

Je kunt baat hebben bij massage, wanneer je:

  • Veel sport en daarmee je spieren overbelast
  • Veel zittend werk doet en te weinig in beweging bent
  • Werk doet waarbij je veel dezelfde bewegingen moet uitvoeren
  • Zwanger bent geweest en nu de intensieve zorg hebt voor je kind(eren)
  • Niet sport en voelt dat je spieren te zwak zijn voor de bezigheden die je doet
  • Door een andere oorzaak last hebt van pijnlijke of stijve spieren
  • Graag weer eens diep wilt ontspannen

Ik bied de volgende massages aan:

Manuele massage

Door mijn jarenlange ervaring weet ik feilloos alle plekjes te vinden die spanning vasthouden. Vele klanten vertellen mij dat ze nog nooit een massage hebben gehad die zo grondig, intensief en toch zo lekker voelde als mijn massage. Het is moeilijk uit te leggen met woorden, je moet het voelen!

Samen overleggen we of je een stevige massage wilt of juist wat zachter.

Ik maak gebruik van zuivere amandelolie. Mocht je allergisch zijn voor noten, dan gebruik ik kokosolie.

Hotstone massage

Een hotstone massage is een massage met verwarmde basaltstenen. Deze verwarmen de huid, waardoor de bloeddoorstroming wordt gestimuleerd en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Het is minder stevig dan een manuele massage. Het is vooral erg lekker wanneer je het snel koud hebt en heerlijk verwarmd wilt worden. Deze massage is vooral ontspannend.

Natuurlijk kan ik een combinatie maken van hotstone en manuele massage, zodat je toch profijt hebt van de dieptemassage rond de knopen.

Reiki

Reiki is een natuurlijke geneesmethode. Het is een Japans woord voor ‘Universele levensenergie‘. Dr. Mikao Usui, naar wie dit systeem is vernoemd, herontdekte deze manier van het genezen. Reiki komt van oorsprong uit Tibet.

Reiki is een geneesmethode die door middel van handoplegging verricht wordt. De universele levensenergie stroomt door de handen. In het lichaam doet deze energie zelf haar werk, daar waar het nodig is. Reiki is een methode om de persoonlijkheid op alle niveaus te ontwikkelen. Het ondersteunt allerlei levensprocessen. Het helpt je om te zijn wie je bent en de beperkingen die je jezelf hebt eigengemaakt op te ruimen. Het is met geen enkele godsdienst verbonden en is eenvoudig en krachtig. Reiki is voor iedereen!

De Reiki energie zoekt zijn weg en doet voor jou exact datgene wat belangrijk is. Het stroomt naar je toe in de juiste hoeveelheid. Reiki stimuleert, heelt, activeert en harmoniseert.

Een reikibehandeling duurt ongeveer een uur en is zeer ontspannend. Je ligt rustig op de massagetafel met een dekentje over je heen en ondertussen leg ik mijn handen op verschillende plekken op je lichaam. De energie gaat gewoon door de kleren heen.

Het kan een behandeling op zichzelf zijn of onderdeel van een coachingssessie.

En, heb je al zin gekregen in een massage?

Maak hier een afspraak.